Skip to content

Op donderdag verzorgt Dorien Kloosterman de workshop, op vrijdag Edwin van Breemen en op zaterdag Ris Keizer.

Het GoedLevenPlan biedt ouders van kinderen die dat zelf niet kunnen, bijvoorbeeld door een beperking, een manier om het leven van hun kind vast te leggen voor later. Dit kan ook een volwassene zijn. Het is nooit te vroeg om na te denken over later, maar ook nooit te laat. Maar hoe regel je dat op een manier die aansluit bij de wensen van je kind? Het GoedLevenPlan is hier een waardevolle aanvulling op en richt zich op de dagelijkse zorg, behoeften en gewoontes van je kind. Dit helpt om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te behouden, ook wanneer ouders er niet meer zijn of de zorg (gedeeltelijk) overdragen aan anderen.

Wat staat er in het GoedLevenPlan?
Het GoedLevenPlan is een levendig document dat meegroeit met het kind en kan worden bijgewerkt wanneer nodig. Dit kun je doen in de digitale omgeving, maar het kan ook op een andere manier. Het voordeel van de persoonlijke, beveiligde webapplicatie, is dat je hier echt alles kwijt kunt over het leven van jouw kind. Denk aan de dagelijkse routine, favoriete activiteiten, medische behoeften, sociale contacten en persoonlijke voorkeuren. Je kunt ook filmpjes, foto’s en spraakmemo’s toevoegen. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners, familieleden en begeleiders een helder beeld hebben van wat jouw kind nodig heeft om zich goed te voelen.

Waarom is het GoedLevenPlan belangrijk?
Het GoedLevenPlan helpt ouders om hun kennis en ervaring over hun kind door te geven aan toekomstige verzorgers, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Het geeft ouders gemoedsrust, omdat ze weten dat hun kind de best mogelijke zorg en ondersteuning blijft krijgen, ook als zij er niet meer zijn.

Het GoedLevenPlan voorkomt misverstanden en onduidelijkheid
Wanneer meerdere zorgverleners, familieleden of instanties betrokken zijn bij de zorg van je kind, kan het gebeuren dat iedereen een eigen invulling geeft aan wat ‘een goed leven’ betekent. Het GoedLevenPlan zorgt ervoor dat alle betrokkenen op één lijn zitten en dat de wensen en behoeften van je kind altijd voorop staan. Dit voorkomt misverstanden en geeft rust, zowel voor ouders als voor de mensen die de zorg (gaan) overnemen.

Hoe stel je een GoedLevenPlan op?
Je stelt het GoedlevenPlan op met behulp van een daarvoor opgeleide cliëntondersteuner. De beschikbare gesprekskaarten met vragen helpen ouders om alle belangrijke aspecten in kaart te brengen. Het flexibele document kan op elk moment worden aangepast aan de veranderende behoeften van het kind.

Lees meer over het GoedLevenPlan op hetgoedlevenplan.nl of neem bij vragen contact met ons op via info@hetgoedlevenplan.nl.

 

 

Back To Top
Ga naar de inhoud