Het initiatief tot de organisatie van de VeineDAGEN is genomen door de makers van Veine Magazine. De organisatie is in handen van Mariëlle Franken en Renée Ruisch.

Renée Ruisch
Renée is als moeder van een meervoudig gehandicapte dochter al lange tijd betrokken in deze branche. Ze heeft een eigen communicatiebureau en werkt voor bedrijven als Woonbron, de Hypotheekshop, Heijmans enzovoort.
– Initiatiefnemer en voorzitter Stichting Zomerkind (realisatie van een kinderdagcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen 2010-2017)
– Hoofdredacteur Veine Magazine (magazine voor ouders van kinderen met een beperking) (2015-heden)
– Voorzitter Halte Zomervilla (realisatie van een woon- en logeerhuis voor meervoudig gehandicapte kinderen) (2017-nu)

Mariëlle Franken
Mariëlle is enorm betrokken bij de doelgroep, werkend o.a. als communicatie adviseur voor een Medische Kindzorg Instelling, die kinderen dagelijks intensieve verpleegkundige) zorg en behandeling biedt in een kindgerichte omgeving.
Ze werkt binnen een live communicatie bureau en het organiseren van beurzen en evenementen vindt ze het leukste wat er is.
Naast haar werkzame leven doet Mariëlle veel vrijwilligerswerk en is zij o.a. betrokken bij een stichting, die zorgintensieve kinderen en jongvolwassenen, die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben, ondersteunt.