Skip to content
  • Organisatie: Stichting Hospital Hero
  • Sprekers: Nicole Donkel, Charlotte Poot

Wat schuilt er achter de deuren van het ziekenhuis? Hoe ziet de behandelkamer eruit? Wat moet ik doen en waar zijn al die instrumenten voor?

Een ziekenhuisbezoek kan voor kinderen best spannend zijn. Ze weten niet wat er gaat gebeuren in dat grote ziekenhuis. De Hospital Hero, genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs biedt hier een oplossing voor, vooraf, tijdens en na een bezoek. Met onze Hospital Hero appkunnen kinderen thuis een kijkje nemen in het ziekenhuis. Met spelletjes zoals het weeg en meet spel kunnen kinderen oefenen met het aan en uit kleden. Kinderen kunnen vragen voor de dokter opschrijven en krijgen op een toegankelijke manier kindgerichte informatie over de verschillende onderzoeken.. Om het wachten minder lang te laten voelen zijn er in de wachtruimtes verschillende dieren verstopt uit museum Naturalis, die met kleine QR-code stickers tot leven komen in de app

In deze lezing nemen we u mee in het tot stand komen van de Hospital Hero app en het belang van voorbereiding. We laten u onze allernieuwste module ‘Even Spieken’ zien waarmee kinderen zelf een kijkje kunnen nemen in hun onderzoekskamer en de instrumenten, voorwerpen en geluiden van de kamer kunnen ontdekken.

Back To Top
Ga naar de inhoud