Skip to content

Drie dagen lang draait het op de VeineDAGEN/ ZieZo beurs om kinderen en volwassenen met een beperking; fysiek, verstandelijk, auditief, visueel en/of een combinatie ervan. Wat hebben zij nodig, welke vragen hebben zij. Op de VeineDAGEN willen we hen informeren en inspireren. Door voorlichting te geven, door de mogelijkheid te bieden dingen te ervaren en uit te proberen.

De VeineDAGEN kunnen worden gezien als een lifestyle event gericht op alle kinderen en volwassenen met een beperking, hun ouders en de zorgprofessionals om hen heen. De VeineDAGEN is voor iedereen die interesse heeft in de mogelijkheden voor mensen met een beperking; hulpmiddelen, mobiliteit, vakanties, therapieën, werk en studie, sociale contacten, kleding, sport enzovoort.

Ons verleden

Met de VeineDAGEN hebben we ons tot 2023 altijd gericht op kinderen en jongvolwassenen. Een dunne scheidslijn waarbij we vaak merkte dat zowel bezoekers als exposanten die afbakening lastig vonden. Onze beurs  is inmiddels volwassen geworden, de kinderen die we tot nu zagen ook. Des te mooier voelt de stap die we dit jaar maken; een event voor zowel kinderen als volwassenen. Een nieuw geluid in Utrecht, een voortzetting van de Supportbeurs; al 20 jaar de ontmoetingsplek voor mensen met een beperking, hun begeleiders en professionals in de zorg. VeineDAGEN mag gebruik maken van de ervaringen van de Jaarbeurs. We worden gesteund door Firevaned die net als wij van het evenement weer een enorm feest willen maken. Voor lange tijd hebben we afspraken gemaakt met de jaarbeurs, zodat we voortaan jaarlijks dit belangrijke en grootste evenement van Nederland voor mensen met een beperking mogen organiseren.

De VeineDAGEN is oorspronkelijk het initiatief van de makers van Veine Magazine. Veine spreek je uit als Vèhnne en staat enerzijds voor gelukzaligheid en anderzijds kun je Veine vertalen als de bloedader. Naast een prettigklinkende naam vonden we de betekenis illustratief. Een bloedader staat voor verbinding en zo is ook de band van ouders met een kind met een beperking. Daar waar andere kinderen hun vleugels uitslaan en loskomen van ouders, blijven deze kinderen veelal heel dichtbij. Als het niet letterlijk fysiek is dan is het wel mentaal.
Anderzijds sluit de uitleg van Veine feilloos aan op de visie voor een beurs, waar ouders, kinderen en volwassenen met een beperking en anderen die dagelijks omgaan met mensen met een beperking positieve en praktische handvatten krijgen om nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. Wij denken dat ontwikkeling en comfort gelukkig maken. En elk kind of volwassene met een beperking verdient het gelukkig te zijn.

Dagen en openingstijden VeineDAGEN:

Donderdag 20 maart
van 9.30 uur – 16.30 uur

Vrijdag 21 maart
van 9.30 uur – 16.30 uur

Zaterdag  22 maart
van 9.30 uur – 16.30 uur

Locatie

Jaarbeurs – HAL 9, 10 en 11
Utrecht

Vervoer

Jaarbeurs ligt in het midden van Nederland en is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Jaarbeurs beschikt over eigen parkeerterreinen en ligt op loopafstand van Utrecht Centraal station.

Back To Top
Ga naar de inhoud