Skip to content

Met de AV1-robot, gaat het schoolleven gewoon door
Sommige kinderen kunnen door ziekte of aandoening (tijdelijk) niet naar school. Het is dan belangrijk dat hun schoolleven toch doorgaat. Dat ze er in de klas, maar ook daarbuiten, gewoon bij zijn. Met de gratis te lenen AV1-robot van Kind & Ziekenhuis kan dat!

Enthousiast
Kinderen in de basis- of middelbare schoolleeftijd die de AV1 gebruiken, zijn allemaal enthousiast. Dankzij de AV1 komen ze niet in een isolement terecht maar doen ze gewoon mee en missen ze niets. Vanuit huis of het ziekenhuis volgen ze de lessen, kletsen ze mee in de pauze en zijn ze erbij op het feestje. Ook ouders, leerkrachten en intern begeleiders zijn positief: de AV1-robot is handzaam, AVG proof én binnen een paar dagen in huis. Hij werkt op Wifi én 4G en is in een handomdraai gebruiksklaar.

Het uitleenprogramma is een gezamenlijk initiatief van Stichting Kind en Ziekenhuis en het internationale No Isolation, dat de robot heeft ontwikkeld. In veel landen is de AV1 inmiddels een normaal en bekend verschijnsel in het onderwijs.

Kind & Ziekenhuis leent de AV1 uit aan kinderen die kort of langer niet naar school kunnen. Dus ook bijvoorbeeld na een operatie of ongeval. Wij geven, indien gewenst, informatie aan de school of de leerkracht over de werking van de robot. Er is voor de AV1 geen wachttijd, meestal is er direct een exemplaar beschikbaar. Het gezin heeft hem soms de volgende dag al in huis.

Meer weten? Op onze AV1-website Mijn-bondgenoot.nl vind je ervaringsverhalen van kinderen, ouders en leerkrachten. Direct contact kan ook: bel of mail Angélique van den Berg van Kind & Ziekenhuis, 085 – 020 12 65, robot@kindenziekenhuis.nl. Ouders kunnen de AV1 aanvragen via het aanvraagformulier op mijn-bondgenoot.nl.

Meer informatie vind je op https://mijn-bondgenoot.nl/

Bondgenoot is onderdeel van Stichting Kind en Ziekenhuis, dé patiëntorganisatie voor kinderen en gezinnen in de medische kindzorg.

 

Back To Top
Ga naar de inhoud