Skip to content

Crdl [Cradle] is een hulpmiddel dat helpt om contact te maken voor mensen voor wie communicatie en sociaal contact niet altijd vanzelfsprekend is. Het instrument vertaalt aanraking tussen mensen in geluids- en muziekfragmenten en maakt het gemakkelijk op een speelse manier momenten van aandacht, nabijheid en verwondering met elkaar te delen, zelfs als je elkaar nog niet zo goed kent.

Wanneer twee mensen ieder een hand op het houten instrument leggen en elkaar tegelijkertijd aanraken, maakt de Crdl geluid. De manier waarop je elkaar aanraakt, bepaalt het geluid dat je samen oproept. Zo klinkt er bijvoorbeeld het geluid van het ruisen van de zee als je zachtjes over elkaars hand heen wrijft; hoor je vogelgekwetter als je op iemands neus tikt of tover je geluiden van een kinderboerderij tevoorschijn door op elkaars arm te kriebelen. Crdl is uitgerust met een uitgebreide geluidsbibliotheek, verdeeld over 15 verschillende thema’s. Maar je kunt ook je eigen favoriete geluiden of muziek gebruiken om het nog persoonlijker te maken. Er is dus genoeg te kiezen. Je kunt de Crdl met z’n tweeën gebruiken of met meer mensen – zolang iedereen elkaar maar vasthoudt. Iedereen in de kring kan meedoen en de verschillende geluiden oproepen.

Ben jij ook benieuwd wat Crdl voor jou kan betekenen of hoe deze zorginnovatie binnen jullie organisatie meer verbinding kan brengen? Bezoek onze stand en ervaar het zelf!

Klik hier voor meer informatie.

 

Back To Top
Ga naar de inhoud