Skip to content
  • door Marieke van Driel- Boerrigter en Joost Ooijman
  • CP-Nederland

In de documentaire Levensatletiek – leven met cerebrale parese volgen we anderhalf jaar uit het leven van Marieke van Driel- Boerrigter. Een bewogen tijd waarin Marieke naast de uitdagingen die de beperking CP met zich meebrengt, ook nog eens te kampen krijgt met een revalidatietraject.

Na het bekijken van de documentaire gaan hoofdrolspeler Marieke van Driel- Boerrigter en Joost Ooijman, de producent, graag met jou in gesprek.

Marieke van Driel over deze documentaire: “De moeilijkheid bij CP is dat dé CP’er niet bestaat. Ik ben me ervan bewust dat ik niet het verhaal van alle CP’ers kan vertellen. Maar de uitdagingen waarmee ik geconfronteerd word, zijn vast heel herkenbaar. Voor mij geldt: al zijn er maar een handjevol mensen die door het zien van de documentaire geïnspireerd raken of denken: ”Zo kan het ook” dan is mijn missie geslaagd. Dit geldt zowel voor volwassenen met CP als ouders van kinderen met CP.”

Levensatletiek is puur, ontroerend, soms rauw of confronterend, maar zeker ook inspirerend. We vinden het heel belangrijk om Levensatletiek aan (jong)volwassenen met een beperking en ouders van een kind met een beperking te laten zien. Voor kinderen jonger dan 14 jaar vinden wij de documentaire niet geschikt.

Back To Top
Ga naar de inhoud