Skip to content

De kracht van intensieve therapie
– hoe je met het hele gezin ontspanning en therapie kan combineren.

  • Organisatie: Onbeperkt Therapie
  • Spreker: Mw. Hera Olivier en Mw. Daniëlle Poot (orthopedagoog)

Wat horen we vaak in 1e instantie van ouders? Wat kan je nu bereiken in 5 dagen tijd? Kan ons kind die intensieve therapie wel aan? En wat als we weer thuis zijn?

Zowel ouders van zorgintensieve kinderen als ook therapeuten kunnen in het huidige zorglandschap aanlopen tegen starre regels, waardoor kinderen niet altijd de juiste begeleiding (kunnen) krijgen of vastlopen in de huidige zorg. Samen met het kind, de ouders en de huidige therapeuten kijken wij wat er nodig is om de ontwikkeling van het kind te stimuleren en een boost te geven.

We werken vanuit de Infant Mental Health en systemische visie in een transdisciplinair team (logopedist, fysiotherapeut en orthopedagoog). We betrekken het systeem, waaronder ouders, brussen en overige familie om met elkaar verandering voor elkaar te krijgen. Waarin ontspanning, plezier en rust belangrijke elementen zijn.

Via deze workshop willen we u aan de hand van persoonlijke verhalen, mede  onderbouwd door een therapeut meenemen naar wat er mogelijk is en hoe je als ouders dat thuis kan voortzetten. We bespreken wat wij, vanuit ervaringen, als werkzame elementen zien en hoe dat laagdrempelig ingezet kan worden om passende zorg te creëren. Hoe je als gezin samen een week ontspanning kan combineren met therapie.

Bedankt alvast en als er nog vragen zijn dan weten jullie mij te vinden. 😊

 

Back To Top
Ga naar de inhoud