Skip to content
  • Spreker: Hannah de Graaf
  • Organisatie: @Hannah Gezondheidspraktijk

Ik vertel vanuit mijn eigen ervaringen in mijn gezondheidspraktijk. En hoe ik bij toeval twee dames Naomi en Yfke, beiden hebben ze een ernstig meervoudige beperking, op mijn pad kreeg en de methode van darmtherapie toepaste met positieve resultaten.

Het werkte zo goed dat Naomi nu een normaal ontlastingspatroon heeft zonder obstipatie en zonder medicatie om te ontlasten, iets wat eigenlijk voor onmogelijk werd gehouden.

Bijvangst is dat er bij beide dames een omslag in hun stemming werd geconstateerd en ze zich meer bewust werden van hun omgeving. Een stukje uitleg over de 4 fasen van de darmtherapie van mond tot kont en hoe ik door middel van laboratoriumuitslagen kan zien waar te beginnen.

De reflexologie gebruik ik als ondersteuning voor het hele traject omdat ontspanning helpt voor een betere spijsvertering en een beter ademhaling. De functionele reflex therapie is speciaal gericht om de niveaus van stress, overprikkeling en angst te dempen en helpt emoties te reguleren.

De Rainbow relaxmassage kan ook aan ouders en verzorgers worden geleerd het is een mooie ondersteuning voor rust zonder medicatie.

“Je kan de windrichting niet veranderen maar wel de stand van je zeilen.”

Back To Top
Ga naar de inhoud