Skip to content

Prikkel je zintuigen met de Sam kaarten.

Met onze zintuigen nemen we informatie waar. Prikkels (ook wel sensorische of zintuiglijke informatie genoemd) komen via de zintuigen ons lichaam binnen en gaan via de zenuwbanen naar onze hersenen. Deze verwerken de binnengekomen prikkels en zorgen ervoor dat we erop kunnen reageren.
Mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/ of een verstandelijke beperking reageren vaak anders op zintuiglijke prikkels. Zij kunnen problemen ervaren met het verwerken van de prikkels. Hun hersenen raken minder georganiseerd met als resultaat dat ze opvallend druk, fel of extreem emotioneel kunnen reageren op prikkels die anderen nauwelijks waarnemen.

Met de Sam kaarten kun je spelenderwijs leren en ontdekken hoe zintuiglijke prikkels binnen komen en ervaren worden. De set bevat prikkelende, ontspannende, leuke, duurzame, natuurlijke en creatieve activiteiten. Speciaal ontwikkeld en ontworpen voor mensen met een beperking en jonge kinderen. Maar ook interessant voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen, begeleiders, coaches, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en iedereen die wil leren en ontdekken hoe je de verschillende sensorische prikkels kunt herkennen en ervaren. Om samen thuis te beleven.

Klik hier voor meer informatie.

Back To Top
Ga naar de inhoud