Skip to content
  • Spreker: Jetty Anema, Samen naar School
  • Namens: Stichting het Gehandicapte Kind)

Kom en laat je inspireren door de kracht van samen leren en groeien!

Een Samen naar School-klas is een speciale klas met leerlingen met een beperking in een reguliere school. Het is een beweging die al flink aan het groeien is, met maar liefst 50 Samen naar School-klassen verspreid over Nederland, in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO.

Op scholen met een Samen naar School-klas ontmoeten de leerlingen elkaar regelmatig in de klas, het schoolgebouw en de speelplaats. Dit zijn waardevolle ontmoetingen. Daarnaast zijn er allerlei andere ontmoetingen mogelijk: kinderen uit de Samen naar School-klas sluiten aan bij spelmomenten en lessen van de reguliere klassen en de Sinterklaas- en Kerstviering worden samen gevierd.

Ben je nieuwsgierig of er een Samen naar School-klas bij jou in de buurt is? Of ben je werkzaam in het onderwijs of de zorg en zie je mogelijkheden om een Samen naar School-klas te starten? Kom dan naar onze workshop en ontdek hoe het allemaal werkt. Jetty Anema zal samen met een initiatiefnemer uit het land delen wat een Samen naar School-klas precies inhoudt en hoe je er zelf een kunt starten. En als je na deze workshop vol inspiratie zit, staan we klaar om je verder te ondersteunen bij het realiseren van je plannen!

Samen kunnen we het verschil maken. Laten we bouwen aan een toekomst waarin elk kind de kans krijgt om te stralen, waar inclusie de norm is en waar diversiteit wordt omarmd. We hopen je te zien op onze workshop!

Back To Top
Ga naar de inhoud