Skip to content
  • Sprekers: Tom Oostdijk & Diederik Hoogenkamp
  • Organisatie: Welzorg

 

In een land waar we iedereen mee willen laten doen in de maatschappij, zijn passende mobiliteitshulpmiddelen en -diensten essentieel voor mensen met een beperking. Door de groeiende doelgroep die gebruik maakt van hulpmiddelen komt er meer druk te staan op budgetten, personeel en daarmee de beschikbaarheid van deze hulpmiddelen. Om te voorkomen dat de mobiliteit in het gedrang komt, is een verandering nodig in de manier waarop we kijken naar de inzet van hulpmiddelen.

Delen als oplossing?
Wat als we hulpmiddelen waar mogelijk delen, zonder dat het ten koste gaat van de optimale beschikbaarheid van mobiliteitsoplossingen? En wat als we daarmee tegelijkertijd geld, tijd en grondstoffen besparen? Wat is er mogelijk wanneer we door een andere bril naar het gebruik van mobiliteitshulpmiddelen kijken?

In deze workshop nemen we je mee in de trends die we zien in het delen van hulpmiddelen. We kijken bijvoorbeeld naar het delen van scootmobielen voor inwoners van jouw gemeente, de betekenis van delen in een VPT-situatie bij geclusterd wonen en het effectief gebruik van zorghulpmiddelen in een zorgsetting. Vervolgens ga je zelf aan de slag om de kansen van deze opties te vertalen naar je eigen werkgebied.

Back To Top
Ga naar de inhoud